ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 08 Октомври 2012 13:38

Всичко за Атина

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Столицата на Гърция, Атина е най-големия град в страната. Наименованието му идва от гръцката богиня Атина, но и значи висше учебно заведение (Атеней). Населението и наброява над 3 млн. жители.

Известна с доза романтичност, многовековна история, митологични разкази и множество забележителности, Атина си остава един привлекателен и очарователен по своята същност град и желана дестинация от множество туристи.

Атина е оживена и обсипана с множество кафенета на открито, малки и по-големи улички, старинни сгради всичко напомня за ексцентризъма и величието на Гърция.

Въпреки привидно ужасяващия смог, за които навява на пръв поглед, Атина и тоновете бетон навсякъде, може да се открие истинския чар на столицата, скрит зад шумната и хаотична привидност.

Културата и традициите на Атина са увековечени в над 148 театъра. В столицата Атина се провеждат много фестивали на изкуството и музикални пиеси. Планетариумът в града е един от най-добре уредените с оборудване. Не по-малко желан от посетителите на града са и руините на Акропола.

Климата в Атина е много благоприятен, което е още една причина да е желана туристическа дестинация.

athinaАтина има слава на града на спортните събития. Тук от дълги години се провеждат множество спортове, освен това и клубовете и спортните съоръжения са с международно значение.

Атина е домакин на всеизвестните олимпийски летни игри. Тук се намира прочутия Олимпийски стадион, смятан за едно от най-значимите и красиви места в страната.

В Атина определено има, какво да се зърне. Град с историческо значение, множество забележителности, места за хранене, забавления и почивки, Атина се нарежда в класациите топ предпочитани дестинации от туристите.

Прочетена 1302 пъти Последно променена в Понеделник, 08 Октомври 2012 13:44
Още в тази категория: Забележителности в Атина »