ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 15 Октомври 2012 19:35

Курорти в Тунис

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Искате да изкарате една незабравима почивка, да се насладите на красоти, забележителности и да релаксирате пълноценно и комфортно в приятна атмосфера. Този път дестинацията е Тунис, а списъка с най-предпочитани курорти в Тунис, ще помогне на най-взискателните да изберат точното място  да превърнат отпуската в несравнимо изживяване.

Курорт Хамамет е сред най-популярните курорти в Тунис. Климата тук е благоприятен, поради разположението на Хмамает между две планини. Въздуха е планински и морски, а в съчетание с пустинята прави лечението и престоя в този курорт несравними. В него многообразието от възможности, цени и преференции няма край. Курорт Хамамет е бил някогашна крепост построена през 15 век. Днес в нея са разположени капанчета и магазинчета в източен стил, както и няколко таверни. Хубави и приятни са си да се разходките по дебелите стени на Медински пазар, както и изгледа към града от градските стени. Много от хотелите по крайбрежната ивица са построени в мавритански стил и са заобиколени от паркове.

Курорт Порт Ел Кантауи е сред престижните курорти на Тунис. Тук се предлагат едни от най-луксозните хотели. Могат да се намерят цени отговарящи на всеки джоб, както от най-висок клас, така и за по-широкия кръг от хора. Курорта е подходящ за семейни почивки. Известен с яхтеното си пристанище и е един от най-красивите и зелени курорти в Тунис. В Порт Ел Кантауи всичко е според нуждите и желанията на туристите – луксозни хотели, ресторантите с разнообразни менюта, баровете и кафетата, аквапарк “Aqua Palace”, паркът за забавления на малчуганите “Hannibal Park”, дискотеката “Metalika”, романтичен яхтен пристан, игрищата за голф, зоопарк и приказни фонтани.

Курорт Сусс е трети по големина в страната град и курорт. близък до бита и живота на местните. Тук развлеченията не спират дори нощем, множество барове и дискотеки са на разположение на любителите на нощния живот. Курорта разполага с огромен търговски център, а в него и околията му красиви плажни ивици, маслинови и овощни градини се грижат за автентичния и омайващ приказен чар. Сус предлага над сто хотела.

Курорт Монастир предлага изобилие от качество и високи изисквания, и то на добри цени. Курорта е родно място на първия независим президент на Тунис, което го прави изключително развит и интересен. В него са построени красиви улици, разполага с живописно пристанище, прекрасна брегова ивица и величествен музей. Курорта Монастир предлага много архитектурни паметници, сред най-интересните е Monastira Ribata, която представлява крепост манастир. Тук се намира мавзолеят джамия.

В Монастир има много хотели,  ресторанти, кафета и барове от различни категории.

Прочетена 1327 пъти
Още в тази категория: « Тунис