ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 15 Октомври 2012 19:45

Дестинация Хамамет

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Хамамет става известен курорт десетилетия по-рано. Този така величествен и приказен град е предпочитана дестинация заради богатата история наследена от финикийци и римски аристократи.

Днес Хамамет е популярна туристическа местност известна в цяла Европа. Известни личности прекарват почивките си по тези места, което отъждествява репутацията и престижа на курортния град.

В наши дни Хамамет съчетава европейската изисканост, прецизност и качество в изпълненията с типично ориенталските аромати, средиземноморския шик и традиционните тунизийски гостоприемни домакини.

В града се заселват множество известни личности и богати европейци, които купуват къщи по тези места единствено заради благоприятния климат, красотата на природата и изключителното разположение на курорта.

Така се обяснява факта, че в Хамамлет е най-скъпия и богат паркинг за яхти и лодки в цяла Северна Африка.

Толкова с аристократизма  по тези места.

Оживлението и трафика на туристи се определя и от множеството културни забележителности, които могат да се посетят и зърнат. Тук могат да се обходят Вила   Себастиан, която има уникална ботаническа градина, да се видят изложби на съвременното изкуство и музикални фестивални изкуства, които са събирани от световни звезди.

Курорта е изключително приятен и желан от деца и юноши, заради парк Carthage Land, който през лятото работи дори нощем и забавлява с изключителните си програми.

Забавления има в изобилие и за привържениците на дискотеките и нощните барове. Накои сред, които са: Calipso, Oasis, El Pacha, Latina и други.

Ресторантите предлагат изобилие от средиземноморски блюда. Някои от по-известните сред тях са: Le Voilier, Sidi Slim, както и кафе сладкарница Cafe La Luna, където децата обожават да хапват сладолед и да пият плодови шейкове, а за възрастните се предлага едно от най-хубавите кафета в града.

И така Хамамлет, не е само за богати и известни хора. Той дава възможности и разнообразие за всеки решил да отседне и да прекара една незабравима почивка в тази част на света. Определено няма да има разочаровани, завърнали се от курорта Хамамлет, а планинския, морски въздух ще се погрижи силите и здравето на всеки посетител да са в отлично състояние и дълго да поддържат добрия тонус със спомените запазени от това очарователно местенце.

Прочетена 1375 пъти
Още в тази категория: « Хамамет