Грешка
 • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 270

ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

 • Сред най-известните и предпочитани курорти в Египет, близо до столицата Кайро е разположен красивия Хургада.
  Read More

  Хургада

 • Всичко, което се вижда и чете по медиите за Лас Вегас е само една хилядна от това, което може да
  Read More

  Забавления в Лас Вегас

 • Истанбул е разположен от двете части на Босфора. Той свързва Европа с Азия и двете морета Черно и Мраморно.
  Read More

  Истанбул - перлата на ориента

 • Острова е разположен на около 23 мили от остров Сирос и на около 6 морски мили от Наксос. Името Парос
  Read More

  о-в Парос

Вторник, 02 Октомври 2012 00:38

Велико Търново и неговата неповторима атмосфера

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Велико Търново – град на впечатляващи исторически събития, място, вдъхновило не един и двама писатели, художници и режисьори, град на бохеми и хора на изкуството, средище на студенти и творчески личности. Не случайно тук хората сякаш са по-различни и се носи особена атмосфера. В този град можете да разгърнете своите таланти и да се проявите по нов и необикновен начин. Ако творчеството все пак не е вашата сила, с посещението си на града, можете просто да научите повече за историята на България и да се насладите на уникалното преживяване наречено „Звук и светлина” на крепостта Царевец.

Където и да отседнете във Велико Търново, със сигурност ще имате възможност да се наслаждавате на уникални природни картини, сякаш излезли от илюстрована картичка. Без значение е и това през кой сезон сте решили да пътувате към този уникален български град – старата столица е вдъхновяващо красива през цялата година.

В самият административен и културен център на града има достатъчно хотели, които предлагат настаняване на достъпни цени. Винаги можете да си подарите незабравимо изкарване в многото страхотни ресторанти, барове и дискотеки в града.

Непременно посетете Самоводската чаршия в стария град. Тук сякаш времето е спряло и всичко е останало такова, каквото е било преди векове. Тази малка уличка може да ви отнесе далече назад във времето, когато хората са работели предимно с ръцете си и са създавали уникални неща. Знак за таланта и изкуството на българските майстори са запазените автентични работилници за бакърени съдове, ножове, чехли, чинии. Всеки един от тези предмети е произведениe на изкуството с колоритните си цветове, украси и орнаменти.

За всеки турист е интересно да разгледа работлиничките с интересни имена - панталонджия, шекерджийница, ножар, берберин. Не пропускайте да пиете кафе на жар и да видите с очите си как се преви вкусният и изкушаващ десерт кадаиф.

Това ще е истински отпускаща и любопитна разходка из улиците на града. Да погледате как художниците създават своите пейзажи, да се насладите на старите къщи и запазени автентични фасади на сгради, строени преди векове, да посетите Царевец, художествената галерия, паметника Асеневци, да видите улиците, които са използване за декор на филма „Търновската царица” – това са възможности да обогатите себе си и да разкажете на децата си от къде идват дедите ни, каква е историята ни и колко силен е българският дух.

Със сигурност не е достатъчно само едно пътуване до старата столица – вие сами ще разберете, че искате отново и отново да се докосвате до вълнуващата атмосфера на Велико Търново и скоро ще се върнете в този град.

Прочетена 2237 пъти Последно променена в Петък, 05 Октомври 2012 12:39