ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Вторник, 13 Ноември 2012 19:17

За да посетите Австралия, трябва да знаете

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Какво интересно може да се зърне в Австралия, с какво е тя по-различна от останалите континенти и къде бихте могли да отседнете ако сте решили да посетите Австралия.

Австралия меко казано е земята на неограничени възможности, множество неща за разглеждане, обиколки и проучвания.

Австралия е шеста по размери страна в света, нейната територия се простира на разположението на около 48 други държави. Населението в нея е разредено, падат се по не повече от двама души местни на квадратен километър.

Аборигените са най-старата националност в света. Над 50 хил. годишна е тяхната история по тези земи. Аборигените са създатели на бумеранга и откриватели на хвърлянето на копия. Те поставят началото на каменните сечива, с чиято помощ се мелят семена, режат и пресоват храните.

Народите и културата възникват преди много години по тези земи, но официално през 1945 г. над 6 млн. души идват от различни краища на света. В наши дни населението се състой от 20% австралийци и над 40% други народности като гърци, италианци, араби, кантони.

Страната се смята за първородна на бележника, макарата на сърфа, аспирина, пейсмейкъра, пеницилина, пластмасовата спринцовка за еднократна употреба, бурето вино, технология за борба с фалшифицирането на банкноти и контактните лещи за дълго носене.

По тези земи се срещат животни и местности вписващи се в книгата на Гинес. Такъв е големия бариерен риф в Куинсланд, който е дом на уникалната по размери стрида в света, с общи килограми 3 килограма. Тук расте и най-дългия дъждовен червей в света достигащ 4 метра, среща се в Гипсланд във Виктория. Най-тежкия рак, достигащ 14 килограма, живее в пролива Бас, Тасмания.

Австралия има голямо многообразие от животински свят с причудливи форми и уникални способности. Това е родината на много животинки като Коала, Кучето Динго, Кенгуру, Тасманийски Дявол, Ему, Опосум, Птицечовка, Бенет и други над 350 уникални по своята външност и красота видове. Страната е най-големия износител на говеждо месо, развитието, отглеждането и разпространението на овце и едър рогат добитък в страната са основна дейност.

Растителността на Австралия е също така многообразна и пленителна. В страната се развиват над 25 000 растения. Флората и постоянно процъфтява и еволюира.

Интересни места, които могат да се посетят в Австралия, освен да се зърнат природните и живи богатства са: Парадайз Бийч, Бондай бийч, Менли бийч, Анзак бридж, Сидни опера хаус, Харбър бридж, Куинсланд, Урулу, Тюркоаз бей, Апостолите, Долината Бароса, Таронга зоо, Блу маунтинс, Розовото езеро, Кингс Кениън, Остров Кенгуро, Езерото Макензи.

За търсачите на красота, за авантюристите и ново откривателите Австралия ще събуди огромен интерес, ще предостави безброй възможности за новаторство, емоционални изживявания и приказни картини. 

Прочетена 1369 пъти