ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 15 Октомври 2012 19:37

Сус

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Курорта Сус е сред водещите по посещаемост и предпочитание дестинация в Тунис.

Града е съхранил чара и обаянието си на типичен средиземноморски курорт. Разположен е на малко разстояние от град Монастир, в който се намира най-близкото летище. Сус е сред големите градове на Тунис. Развлеченията и забавленията за туристите са много и интересни, което оправдава трафика от посетители.

Медината е едно от предпочитаните места в Сус. На него могат да се закупят сувенири, кожени изделия, дрехи, както и ръчни изработки.

Край града има много други курортчета и красиви пясъчни ивици. Овощните градини и маслиновите дръвчета способстват обаянието и чара на града да не спират до тук. Сус предлага множество от хотели, бройката им надминава сто, разположени са по цялата плажна ивица на север от града и на юг чак до традиционния център с пазарите, ориентирани главно към туристи.
Хотелите предлагат изобилие от удобства и глезотии. Препоръчително е да изберете хотел от четири или пет звезди. 

Курорта Сус се нарича още перлата на Средиземноморието. Пленяващ е със своите плажни ивици, кристална, бистра и спокойна морска вода, еко природата и екзотичната си красота. Града е предпочитана туристическа дестинация и заради древната история, множеството забележителности и изобилието от хотели, ресторанти, заведения и магазини.

Прочетена 1090 пъти