ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 15 Октомври 2012 19:19

Тунис

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Тунис е малка по размери, но много внушителна страна. Условията за развитие на туризма са били благосклонни и това я прави много желана от туристите по цял свят.   Тунис носи своята многовековна история. Тя се е съхранила и запазила своя чар с малките сгушени в горички от жасминови дръвчета къщички. Има множество разкошни плажове по Средиземно море, добре развита инфраструктура, което предполага добре развития отдих и туризъм, както и някои видове спорт. Едни от най-предпочитаните забележителностите, които могат да се посетят в Тунис са:

Парк Белведре – той е разположен в маслинова гора в самата столица Тунис. Размерите му са доста мащабни, което определя множеството заведения, детски развлечения, езеро, зоологическа градина, цветна градина, древен дворец на име Мануба.

Остров Джерба се слави с размерите и античността си в цяла Северна Африка. Разположен е в красив залив Габел и разполага с множество красиви плажове, скъпи хотели и заведения. На самия остров е разположена синагогата Гриба, която има над 26 столетна история и музея Бардо. В музея могат да се обходят различните части, съхранили римска, християнска и ислямска култура. В комплекса са пресъздадени многоцветни пейзажи и мозайки, както и няколко от най-красивите статуи и скулптури.

В комплекса Бардо се намира сградата на „Бейския дворец”. Тя е известна като носител на ислямското изкуство в Тунис.

За едно от най-красивите и автентични места се смята Медината. В нея се съхраняват исторически и културни ценности като джамии, мавзолеи, религиозни училища, фонтани и други. Местността е под опеката на ЮНЕСКО.

Амфитеатърът в Ел Джем е от най-желаните атракции сред туристите. Той е втори по големина след Колизеума в Рим. Някога в него са се провеждали гладиаторските игри, а сега служи за провеждане на концерти и други мащабни събития.

Сред най-популярните курорти в Туниса са Монастир, Махдиа, Хамаммет, островите Джерба, Сус, Табарка, Керкенна.

Типичните неща за Тунис са: тунизийска керамика, кожени изделия, ръчно тъкани килими, подправки, сребро, фурми, халва. Те могат да бъдат страхотни за подарък при връщане от екскурзия.

Прочетена 1145 пъти

Свързани статии (по етикет)

Още в тази категория: Курорти в Тунис »