ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 16 Юни 2014 15:24

Габрово и местността Люляците

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Една чудна местност, която не е много известна сред туристите, но всеки стъпил в нея няма как да не съхрани прелестни спомени. Местността Люляцие се разполага близо до град Габрово и очарова своите гости с великолепие, чар и романтика. Разположена по северната част от склонове на Стара планина, тя се обагря в чудни цветове на лилаво всяка пролет, а през лятото е омайна и примамлива за хора от цялата страна и случайни минувачи. Климата в тази част на България е мек, прохладен и предразполага за истинска отмора и релакс. Въздухът е кристално чист и преобразява това място в уникално райско кътче за почивка по всяко време.

Люляците носи своето име от чудно богатата на цветя околност, чиито аромат може да омае всеки. Люляковите дървета са не само привлекателни за сетивата, но и достатъчно мотивиращи и вдъхновяващи всеки решил да опознае този край. В местността има чудесни условия за настаняване, почивка и прекарване на идеалната семейна ваканция. Всичко това може да бъде съчетано и с процедури по балнеолечение, лечение на неврози, сърдечни проблеми и други. Всички те могат да се договорят законно според изискванията на множество програми от НОИ.

Местността Люляците остава пленителна не само в разгара на лятото или в разцвета си през пролетта, тя е така по всяко време на годината. Даряваща чист въздух, представяща многообразие от релеф и разкриваща разкошни хълмове. Незабравима гледка е меко казано подходящо, но пак недостатъчно, за да опише това чудо на природата.

Посещение на област Габрови и местността Люляците обещава да пренесе тяло и душа на всеки гост в един приказно очарователен и красив свят. Вдъхновяващо усещане, мотивация и истинско трансформиране в други измерение. Стъпил един път там, няма как да не се почувстват богопомазани, а аромата на вълшебни цветни венчета да ви обгърне като невидим воал и да достави ударна доза щастие. Така неусетно туриста стъпил в местността Люляците ще се включи в красиво представление, което може да разпали и най-студеният дух и да събуди топли емоции.

 

 

Прочетена 823 пъти Последно променена в Четвъртък, 19 Юни 2014 15:21