ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Петък, 13 Юни 2014 12:08

Чар и магия от село Ветрен

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

На място, където Добруджа и Дунавската равнина преплитат своите невидими воали се намира едно уникално по рода си селце, носещо името Ветрен. То гостоприемно подканя всеки минувач, пътуващ турист или търсач на природна красота да се поспре, да отседне и да се полюбува на една чудна картина, съхранила естествени и непринудено. На югоизток от село Ветрен, сякаш е закичила красотата си градина от безкрайни лозя и градини. По самият бряг се разполага рибарската местност, а от нея идва и названието на местността рибарско селце. В него местните приготвят най-вкусната прясна риба, а посетителя може да се порадва на тишина и спокойствие.

До, където стига погледа в село Ветрен могат да се видят необятни красоти, реката и безброй ята от птици. Пернатите могат да заразят всеки любител с умението си да живеят в хармония и релакс с природата, а на кой не би му се приискало да остане завинаги на такова място.

В старата част от Ветрен туриста може да очаква или не, вълнуващо, топло и земно посрещане. Отрупано със старинни къщички, селцето наподобява изрезка от миналото на българите. На центъра се намира селската чешма, носеща името „Калимарица“, а по-надолу от нея се разполагат и няколко къщи. Из цялата обстановка на Ветрен се носи повик и подкана за почивка, пъстри изживявания. Тук се намира и езеро Сребърна, а около водите на Дунава могат да се зърнат множество ята от чапли, пеликани и корморани. Това не обещава всичко. Пеперуди ще кръжат из въздуха, водни кончета ще обикалят туриста, а свежестта на въздуха е така ободряваща, че едва ли някой би пожелал да си тръгне.

Ветренска Добруджа е едно от райските кътчета на страната ни, което действа като „хапче“ за релакс за душата и тялото на всеки решил да поспре точно тук.

Всеки стъпил по тези земи може да отнесе своите виртуални снимки, години напред, запечатани дълбоко в съзнанието си.

Прочетена 880 пъти Последно променена в Събота, 14 Юни 2014 09:21