ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Петък, 13 Юни 2014 11:26

Тервел, Добруджа – релакс за душата

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Плодородието на българските земи в Добруджа доставят ударна доза наслада за сетивата и за душата. Почивка в този край ще се отрази изключително, ползотворно на всеки, независимо от възраст и предпочитания.

Тя има способността да успокоява, да вдъхновява и да кара сърце и душа да се слеят в едно, за да постигнат заветната кауза, а именно пълен микс от удоволствия.

Накъдето погледа се простира може да се види необятната шир и всичко това да се оприличи като безвремие. Земята на Добруджанския край е се е пръснала и достига до Черно море и по Дунава, преливаща се в неизмерима красота. И обратно на очакванията, че Добруджа е права като тепсия, по тези места туриста може да усети картина от образи, която да изненада и да допринесе за усещането, че краката му и очите му се докосват с някакво чудо. Всичко това събужда неистов възторг и не спира. Почивка из Добруджа допринася за неповторимо усещане на душата изпълнена с вдъхновение.

Из добруджанският край могат да се разгледат и няколко интересни населени места. В тях всеки може да отседне и да се докосне до автентичността. Тук всеки турист може да се слее с природата, да се наслади на спокойствието и да се докосне до традиция и култура, наследени от миналото.

Тервел е едно от тези чудни места. Още с пристигането посетителя може да усети галене на ухото от песните на този регион, да се потопи в градския парк, с цялата му чистота и цветна палитра или да се порадва на чара и магията витаещи из въздуха и пресъздадени от прелетните птици. Недалеч от градчето преминава каньона Суха река, а по високият му скалист бряг, сгушили са се Тервел и Крушари. В този край е и един от най-старите манастири на целия континент. Някога тук е имало голяма река, а днес туристите могат да зърнат единствено суходолие. И както винаги се получава губим едно, за сметка на друго, така и на това място, вземайки пълноводната река, природата дарява живот на нов богат растителен и животински свят. В него могат да се видят зърнат и различни видове птици, животни, бозайници, гризачи и т.н.

Градчето Тервел е гостоприемно за туристите от всяко кътче на света. В него местните могат да изненадат с ръчно тъкани плетива, шито гоблени и дантели. Тук и меда е повече от истински и песните са уникални и храната вкусна. Този край от Добруджа предлага вълнуващи приключения и микс от мозайка, която всеки може да добави в колекцията си съзерцание, усещания, разходки, риболов и всичко от истинска и привлекателна Добруджа.

 

 

 

Прочетена 821 пъти Последно променена в Петък, 27 Юни 2014 11:22