ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Петък, 27 Юни 2014 10:48

5 места във Варна, които трябва да се видят

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Съществуват исторически, паметни места, културни забележителности и феноменални постройки, които винаги могат да събудят интереса на посетителя, вечния турист или екскурзианта. Град Варна има десетки места, които и едноседмична почивка не би успяла да даде нужното време за разглеждане. Ето, защо избрахме само 5 от тях, на които да се спрем по-обстойно и от които да тръгне нашето пътешествие.

Вече може би сте чували за Римските терми, те се разполагат на самия център на град Варна. Находящи са и в близост също с пристанището на града, а самите постройки на каменни бани, съхранили античното от България. Построяването им започнало по времето на Римската епоха, а години наред са били социално място. До днес те впечатляват с уникалната система за отопление и канализация.

Катедрален храм Св.Успение Богородично е емблемата на Варна. Той е най-голямата църква в града. Историята й започва през първите години след Освобождението. През далечната 1880 година самият княз Александър І Батенберг поставил първият камък за изграждането й. Днес тя е място, което събужда силен интерес не само за чужденци и туристи на Варна, но и за местните хора. В нея се извършват всякакви обети.

Морската градина на Варна е друг обект, който пробужда приятни емоции, както у малки, така и у големи. Тя е създадена през 1908 г. Тя също е един от символите на града и е обявена за парково изкуство. По своята същност тя е изкуствен резерват, в които има стотици и хиляди защитени представители на морския, животински и растителен свят.

Делфинариумът е друго също много предпочитано и любимо за гостите на Варна. Той е единствен по рода си на целия Балкански полуостров. Делфинариумът се разполага в Морската градина в северната му част. Любопитното за него е начинът му на захранване с морска вода, която се извлича директно от Черно море. В него обитават няколко делфина, едни, от които са родени в самият аквариум към него.

И като заговорихме за аквариум, не е за пропускане Варненският зоопарк, разполагащ се също в Морската градина. Покрай него се намира Терариум “Екзотик Зоо”, богат на различни екзотични животни.

Прочетена 802 пъти