ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Събота, 14 Юни 2014 07:58

Плажната ивица на село Езерец, Добруджа

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Висок бряг, фина пясъчна ивица, красиво извиваща се като снага на девойка. Да, става дума за чудно местенце наречено Добруджа и едно от многото малки, уединени и спокойни места, където всеки може да отседне – село Езерец.

Недалеч от курорта Шабла се разполага дивото, но изключително красиво село Езерец. То сякаш се във вписало в тънката пясъчна ивица и се среща с Добруджа и морето. Това място е като недокоснато от време, прогрес и технологии. На това място, сякаш времето е спряло и забързаният живот още не е достигнал, за да завладее. На такова място много хора днес жадуват да видят, да посетят и да останат за незабравима почивка.

Село Езерец е като спасително кътче за съвременния турист и номад. То предлага спокойствие, тишина и уединение, а и да си признаем, кой не жадува за такива. Именно това място днес подканя да се потопим в него и да забравим за всичко останали тревоги и несгоди.

Заставайки на тънката плажна ивица на село Езерец, могат да се зърнат необятните дюни. На изток се простира морето, а в противоположна посока, на запад е…пак морето. Когато се вгледаме в дълбочина може да видим, че папур и тръстика се преливат, а покрай тях синее езеро Езерец. То свързва Шабленският канал, а там птичият свят няма край.

И кой би пожелал да си тръгне от такова място?! В непосредствена близост има красив цивилизовани комплекси, които по никакъв начин не нарушават уединението с дивата природа.

Плажната ивица на Езерец дарява свежестта на морския бриз, красотата на езерния бряг и усещането за безкрайността. Една разходка с лодка по водите на това място ще накара всеки гост да се потопи в магията и с въздишка да изрече: „Това е Добруджа“.

Почивка и екскурзия до езеро Езерец, Шабла и село Езерец обещава приятни и незабравими мигове на всеки.

Прочетена 797 пъти