ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 07 Юли 2014 12:37

5 чудни места в курорт Боровец

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Всеки, който стъпи веднъж по земите на южна България и се докосне до дивата, чиста и необятна красота на планини като Рила, Пирин и Родопи, няма как да не се връща отново и отново.

Сред неповторимите места за настаняване, гордо в списъка се нарежда курорта Боровец. В близост има множество места с природно, културни и историческо значение. Ето и пет от тях:

Връх Мусала – това е най-високият връх в страната ни. Той достига величествените 1925 м и се извисява от самата Рила планина. Връх Мусала е един от 100-те национални туристически обекта, а местонахождението му от Боровец, го прави много предпочитано и посещавано място. На самият връх е издигната метеорологична станция от Националния институт към Банпо хидрология и метеорология. До самият връх може да се стигне, чрез 10 км. пътека или с помощта на кабинков лифт. Там величествено и красиво се простира местността Ястребец. От самата хижа Мусала, до която се достига и пеша, може да се вземе и печат.

Седемте Рилски езера – намират се в Рила и по-конкретно в северната зона от нея, на 2500 м. височина над морското равнище. Те са няколко езера с ледници и са разположени по самия склон под вид на стъпаловидна структура. Седемте езера на Рила са също една от забележителностите с национално значение.

Рила планина – е живописна и неподправена. Тя е планина с най-високи била на Балканския полуостров, а на територията й се намира Рилския манастир и парк Рила, както и още доста други забележителности. Местността е отрупана с китни малки селца радващи с уют и топла атмосфера.

Дворец "Царска Бистрица" – датира от края на IX век. Представлява сграда на велики владетелите от Третото Българско Царство. Сред тях са Борис III и Фердинанд I, а тогава сградата е била и двореци ловна хижа в нея витае възрожденски стил от българското минало.

Дворец "Ситняково" и Дворец "Саръгьол" са дървени постройки, Те също са били ползвани като ловни хижи в миналото.

Курорта Боровец има още много места, които може да разкрие на своите гости, а магията и опиянението от една почивка там, обещават индивидуалност и хармония.

Прочетена 955 пъти
Още в тази категория: « За региона на Чепеларе