ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Екскурзии, Почивки и Туризъм

Понеделник, 23 Юни 2014 09:23

Поморие и музея на солта

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Една Черноморска дестинация, която има, с какво да очарова, впечатли и винаги да остави приятни усещания у курортистите. Град Поморие е слънчева точка, която предлага подходящ климат, безкрайна синева и много възможности за релакс, развлечения и туризъм.

Освен множество природни красоти и чистота, в Поморие могат да се видят и усетят незабравими приключения, да се подготви многообразна програма с разходки из местността и региона.

Историята на Поморие разказва, как някога града се е казвал Анхиало. Названието му било дадено от древните останки, които били намерени по време на археологически разкопки. Последните съществуват от бронзовата ера, а някога по тези земи, в Древността се е намирал и римски град на име “Палеокастро”. Към днешна дата, това място е силно впечатляващо.

Интерес събужда и Музей на солта в Поморие. Той е едно от 100-те чудеса вписани в националния списък с туристически места. По същността си, този музеи е уникални експозиции от фигури създадени от сол.

Неповторимо е и Поморийското езеро. То има международно значение и се отнася като защитена екосистема от растителен и животински свят. Всичко в нея е съхранено по уникален начин. За Музея на солта, още е известно, че е единствен за територията на Европа.

В Поморие никак не липсват места, паметници, природни феномени, сгради, които да не провокират въздишка или преклонение от туриста. Тук съществуват места за разглеждане, сред които са - Яворови скали, паметник поета Пейо Яворов и др.

Разходка из околността на Поморие може още да предложи посещения на църкви, манастири, паметници, резервати и др.

Сред тях са - резерват “Стари Поморийски къщи”, църква “Преображение Христово“, църквата “Успение Богородично“ и Поморийският манастир “Св. Георги Победоносец“ и други.

Не е за пренебрегване и факта, че град Поморие се състои от две части стара и нова. Всяка от тях е съхранила неподправеност, автентичност, красота, недокоснат дух, модернизъм и т.н. И какво би била една почивка, до която и да е отправна точка на света, ако в крайна сметка не се върнем поне с малко по-богати духовно, по-добри в резултат на положителния заряд и по-красиви, докоснали се до природната красота. Всичко това може да бъде открито в Поморие и неговите уникални места за разглеждане.

 

Прочетена 816 пъти Последно променена в Петък, 27 Юни 2014 11:22